Diantho

Συνέχεια στο Κυρίως Περιεχόμενο »

Αναζήτηση Ιστότοπου

Πλοήγηση Κατηγορίας:

grafeio
grafeio

Βρίσκεστε στο:

Διαιτολογική παρακολούθηση

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 1:23:45 π.μ. +03

Προσφέρουμε μέσω του www.herb.gr εβδομαδιαία διαιτολογική παρακολούθηση από κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο (απόφοιτο Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών) μέσω internet με κόστος 10e/συνεδρία. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Φυτικές ίνες_

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 10:11:26 μ.μ. +03

Οι φυτικές ίνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του ανθρώπου παρότι είναι κενές θερμίδων. Χωρίζονται σε 2 κατηγορίες τις αδιάλυτες και τις διαλυτές. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Βασιλικός πολτός_

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 10:10:29 μ.μ. +03

Ο βασιλικός πολτός παράγεται στους σιελογόνους αδένες των μελισσών και προορίζεται για τροφή της βασίλισσας. Έτσι ενώ ο μέσος όρος ζωής των μελισσών είναι μερικές εβδομάδες η ζωή της βασίλισσας διαρκεί περίπου 5 χρόνια. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Σκόρδο_

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 10:09:32 μ.μ. +03

Η δραστική ουσία του σκόρδου ονομάζεται αλισίνη. Σε αυτήν αποδίδονται οι ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες όπως η μείωση του κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα (Μειώνει την ολική χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια), μείωση της αρτηριακής πίεσης και την διατήριση της ελαστικότητας των αγγείων . Παράλληλα αποτρέπει τη συσσωρεύση αιμοπεταλίων επομένως δρα και ως αντιπηκτικό. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Ιχθυέλαια

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 10:08:37 μ.μ. +03

Τα ιχθυέλαια είναι πλούσια σε Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα. Αυτό δεν ισχύει για ιχθυέλαια που προέρχονται από ψάρια ιχθυοκαλλιεργειών καθώς αυτά περιέχουν πολύ χαμηλές ποσότητες των συγκεκριμένων ουσιών. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Χολίνη

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 10:07:36 μ.μ. +03

Η χολίνη αποτελεί ένα απαραίτητο μικροδιατροφικό για τον άνθρωπο. Στο σώμα μας παράγεται σε μικρές ποσότητετς στο συκώτι με τη βοήθεια της βιταμίνης Β12, του φυλλικού οξέος και του αμινοξέος μεθειονίνη. Είναι απαραίτητη για την ομαλή εγκεφαλική λειτουργία και ως εκ τούτου πιθανή έλλειψη της θα δημιουργούσε προβλήματα. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Χονδρος Καρχαρια

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 10:06:50 μ.μ. +03

Ο χόνδρος καρχαρία προέρχεται από κάποια συγκεκριμένα τμήματα του σκελετού του καρχαρία και έχει κάποιες ξεχωριστές ιδιότητες. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Πράσινο τσάι

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 10:04:58 μ.μ. +03

ο πράσινο καθώς και το μαύρο τσάι προέρχονται από τα φύλλα του ίδιου φυτού. Η διαφορά τους έγκειτε στο ότι στο μαύρο τσάι λαμβάνει χώρα μια φυσική ζύμωση που όμως καταστρέφει μέρος των αντιοξειδωτικών του. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Συνένζυμο Q10

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 10:04:00 μ.μ. +03

Το συνένζυμο Q10 είναι γνωστό και ως ουμπεκινόνη. Είναι απαραίτητο στις χημικές διεργασίες του οργανισμού που έχουν ως τελικό στόχο την παραγωγή ενέργειας. Στο σώμα μας βρίσκεται ιδιαίτερα στην καρδιά τα νεφρά και το ήπαρ. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Κουκούτσια σταφυλιών

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 10:03:13 μ.μ. +03

Κουκούτσια σταφυλιών- Εκχύλισμα Το εκχύλισμα από κουκούτσια κόκκινων σταφυλιών περιέχει φλαβονοειδή τα οποία είναι πιο δραστικά αντιοξειδωτικά ακόμα και από τη βιταμίνη C και τη βιταμίνη Ε. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Λεκιθίνη

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 10:02:17 μ.μ. +03

Η λεκιθίνη είναι μια ουσία απαραίτητη για όλα τα κύτταρα του οργανισμού μας. Τη συναντάμε συχνά στις μεμβράνες των κυττάρων καθώς και στο προστατευτικό περίβλημα του εγκεφάλου. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Μελατονίνη

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 10:01:09 μ.μ. +03

Η μελατονίνη είναι ορμόνη και εκκρίνεται από την επίφυση έναν αδένα ο οποίος βρίσκεται στο κεφάλι. Έχει αντιοξειδωτική δράση καθώς ενισχύει τη δράση των αντιοξειδωτικών ενζύμων. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Μαγιά μπύρας

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 10:00:15 μ.μ. +03

Ως μαγιά μπύρας χαρακτηρίζουμε τη ζύμη που χρησιμοποιείται για τη ζύμωση του ζυθογλεύκους. Οι ζύμες αποτελούνται από μονοκύτταρους οργανισμούς οι οποίοι πολλαπλασιάζονται ταχύτατα. Χαρακτηριστικό της ταχύτητας που πολλαπλασιάζονται είναι ότι ο πληθυσμός τους διπλασιάζεται σε χρονικό διάστημα μόλις 2 ωρών. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Πυκνογενόλη

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:59:29 μ.μ. +03

Με το συγκεκριμένο όνομα διατίθενται στο εμπόριο τα διαιτιτικά συμπληρώματα τα οποία προέρχονται από την εκχύλιση του φλοιού των πεύκων pinus maritime της νοτιοδυτικής Γαλλίας, τα οποία περιέχουν πάνω από 40 είδη φυτοχημικών με ισχυρές αντιοξειδωτικές ικανότητες. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Σπιρουλίνα_

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:58:29 μ.μ. +03

Η σπιρουλίνα ανήκει στα μικροφύκη και έχει γαλαζοπράσινο χρώμα.Το πράσινο οφείλεται στη παρουσία χλωροφύλλης ενώ το γαλάζιο σε μια πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία την φυκοκιανίνη η οποία και της δίνει ξεχωριστές ιδιότητες. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Κόκκινο κρασί

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:57:32 μ.μ. +03

Το κόκκινο κρασί καταναλώνεται στην Ελλάδα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Βιταμίνη Κ

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:56:38 μ.μ. +03

Η βιταμίνη Κ είναι απαραίτητη για το σχηματισμό της προθρομβίνης, η οποία είναι πρόδρομη ουσία της θρομβίνης η οποία είναι υπεύθυνη για τη ρευστότητα του αίματος. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Βιταμίνη Ε

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:55:47 μ.μ. +03

Λέγοντας βιταμίνη Ε στην ουσία εννοούμε μια ομάδα 8 παρόμοιων χημικών ουσιών οι οποίες είναι γνωστές ως τοκοφερόλες και τοκοτριενόλες. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Βιταμίνη D

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:54:45 μ.μ. +03

Η βιταμίνη D προσλαμβάνεται όπως και οι υπόλοιπες βιταμίνες από τις τροφές, παράλληλα όμως έχει την ιδιαιτερότητα να παράγεται και στο δέρμα με τη βοήθεια του ηλιακού φωτός. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Βιταμίνη C

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:53:42 μ.μ. +03

Η βιταμίνη C είναι από τις πιο σημαντικές και γνωστές βιταμίνες. Τα περισσότερα ζώα τη συνθέτουν ενώ ο άνθρωπος είναι από τις λίγες εξαιρέσεις που παίρνει τη βιταμίνη C αποκλειστικά από την τροφή του Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Βιοτίνη

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:52:46 μ.μ. +03

Η βιοτίνη ανήκει στο σύμπλεγμα των βιταμινών Β. Μεγάλο ποσοστό της παράγεται από ορισμένα βακτήρια του εντέρου. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Βιταμίνη Β12

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:51:49 μ.μ. +03

Στο σώμα ενός ενήλικα υπάρχουν 2 έως 5 χλιοστά του γρ. Κοβαλαμίνης εκ των οποίων το 80% βρίσκεται στο ήπαρ. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

ΦΟΛΙΚΟ ΟΞΥ

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:50:57 μ.μ. +03

Με αυτήν την ονομασία χαρακτηρίζουμε μια ομάδα χημικών ουσιών που έχουν ανάλογη δράση με το φολικό οξύ. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6 (Πυριδοξίνη)

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:50:06 μ.μ. +03

Η βιταμίνη Β6 παίρνει μέρος σχεδόν σε όλες τις βιοχημικές διαδικασίες όλων των κυττάρων του οργανισμού μας. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Βιταμίνη Β5 (Παντοθενικό οξύ)

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:49:10 μ.μ. +03

Το παντοθενικό οξύ είναι απαραίτητο για το μεταβολισμό των λιποειδών, των πρωτεινών και των ζαχάρων. Σημαντικός είναι ο ρόλος του στο σχηματισμό των μεμβρανών των κυττάρων και ορισμένων νευροδιαβιβαστών. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Βιταμίνη Β3

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:48:02 μ.μ. +03

Η βιταμίνη Β3 (νιασίνη) είναι απαραίτητη στον οργανισμό για το μεταβολισμό των ζαχάρων, των πρωτεινών και των λιποειδών. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Βιταμίνη Β2

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:47:13 μ.μ. +03

Η βιταμίνη Β2 (Ριβοφλαβίνη) είναι απαραίτητη στον οργανισμό για το μεταβολισμό των ζαχάρων, των λιποειδών, των πρωτεινών και του σιδήρου. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Βιταμίνη Β1

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:46:22 μ.μ. +03

Η βιταμίνη Β1 (Θειαμίνη) έχει το ρόλο της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Αποτελεί απαραίτητο συστατικό για τη σύνθεση του νευροδιαβιβαστή ακετυλοχολίνη ο οποίος επηρεάζει τη μνήμη, ρυθμίζει το μυικό τόνο στο στομάχι την καρδιά και τα έντερα. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Επιστήμη Διαιτολογίας

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:45:19 μ.μ. +03

Εδώ και χιλιετίες ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της Ιατρικής, υποστήριζε πως η φυσική θεραπευτική αγωγή εξασφαλίζει καλή υγεία με την ανάπαυση, την σωστή διατροφή, τον καθαρό αέρα και την καθαριότητα σε συνδυασμό με την ήπια γυμναστική. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

ΥΠΕΡΟΥΧΑΙΜΙΑ

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:44:19 μ.μ. +03

(Αυξημένο ουρικό οξύ) Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Προστασία της καρδιάς

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:42:04 μ.μ. +03

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Παιδκή παχυσαρκία (ΙΙ)

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:41:02 μ.μ. +03

Περιβάλλον Η αυξημένη πρόσληψη θερμίδων και λίπους, η ελαττωμένη φυσική δραστηριότητα, ψυχοκοινωνικοί λόγοι και σπανιότερα ορμονικοί παράγοντες μπορούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό να προκαλέσουν παχυσαρκία. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Βρογχοκηλογόνες ουσίες

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:39:53 μ.μ. +03

Συστατικά τροφίμων ή φαρμάκων που πρέπει να περιορίζονται σε αυτούς που έχουν υποθυρεοειδισμό, γιατί μειώνουν την παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:38:49 μ.μ. +03

Οι φυτικές ίνες βρίσκονται στα φυτικά κυτταρικά τοιχώματα που είναι ανθεκτικά στα πεπτικά ένζυμα και κατά συνέπεια αφήνουν υπολείμματα στην πεπτική οδό. Οι διαλυτές και οι αδιάλυτες φυτικές ίνες έχουν διαφορετική επίδραση στον οργανισμό. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:37:48 μ.μ. +03

Τα προβιοτικά είναι ζωντανά βακτήρια , κατά βάση βακτήρια του γαλακτικού οξέως που μπορούν και επιβιώνουν κατά το πέρασμα τους από την γαστρεντερική οδό και αποφέρουν οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

ΠΡΕΒΙΟΤΙΚΑ

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:36:40 μ.μ. +03

Ως πρεβιοτικά ορίζονται τα δυσαπορρόφητα συστατικά των τροφίμων , που επιδρούν ευεργετικά στον καταναλωτή διεγείροντας την ανάπτυξη και την αύξηση της δραστηριότητας , ενός ή ορισμένων ειδών βακτηρίων στο παχύ έντερο βελτιώνοντας έτσι την υγεία του ανθρώπου ξενιστή τους. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Λειτουργικά τρόφιμα

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:35:45 μ.μ. +03

Λειτουργικά τρόφιμα: μπορεί να ακούγεται σαν ένας ακόμη νεολογισμός του 21ου αιώνα, αλλά σίγουρα έχετε ακούσει και ίσως έχετε ήδη δοκιμάσει κάποια από τα λεγόμενα «λειτουργικά» τρόφιμα. Πρόκειται για τρόφιμα που έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχουν κάποιο συγκεκριμένο όφελος για την υγεία, πέρα από τα θρεπτικά συστατικά που ούτως ή άλλως περιέχουν. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Διατροφή, βότανα & ημικρανίες

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:34:01 μ.μ. +03

Ως ημικρανία περιγράφεται ο πόνος στο ένα ημισφαίριο του κεφαλιού που πιθανόν να αντανακλά στα μάτια αλλά και στον αυχένα. Πολλοί παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση της όπως το άγχος, νευροενδοκρινικές διαταραχές, ανεπάρκεια σε συγκεκριμένες βιταμίνες και δυσανοχή σε συγκεκριμένες τροφές. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Διατροφή, βότανα & ψωρίαση

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:33:11 μ.μ. +03

Η ψωρίαση είναι μια πάθηση του δέρματος κατά την οποία οι ασθενείς έχουν ως κύριο πρόβλημα τη χειροτέρευση της ποιότητας ζωής τους. Δεν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που να αποδεικνύουν ότι η σωστή διατροφή μπορεί να θεραπεύσει τη ψωρίαση Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Διατροφή, βότανα & αιμορροΐδες

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:32:19 μ.μ. +03

Οι αιμορροΐδες είναι ένα πρόβλημα που αφορά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού στη χώρα μας. Πρόκειται ουσιαστικά για τον ερεθισμό των αρτηριών και φλεβών στην περιοχή του πρωκτού. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Διατροφή, βότανα & άγχος

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:31:27 μ.μ. +03

Το άγχος είναι ένα καθημερινό συναίσθημα που βιώνουν οι άνθρωποι του δυτικού κόσμου κυρίως στις μεγαλουπόλεις. Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, ο φόρτος εργασίας, οι πολλές υποχρεώσεις, η κίνηση στο δρόμο είναι κάποιοι από τους παράγοντες που δίνουν το έναυσμα για την εμφάνιση του. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Διατροφή, βότανα & γαστρίτιδα

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:30:30 μ.μ. +03

Η γαστρίτιδα μπορεί να προέλθει από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, φαρμάκων (ασπιρίνη), από μολύνσεις με βακτηρίδια όπως το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, μολύνσεις με μύκητες, παράσιτα και από το υπερβολικό άγχος. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Διατροφή, βότανα & διάρροια

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:29:24 μ.μ. +03

Η διάρροια είναι η αμυντική αντίδραση του οργανισμού που μπορεί να προκληθεί από: 1) Ιογενείς –βακτηριακές λοιμώξεις 2) Αυξημένη πίεση 3) Λήψη φαρμάκων 4) Ασθένειες του εντέρου 5) Δυσανοχή σε συγκεκριμένα τρόφιμα Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Διατροφή, βότανα & αϋπνία

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:28:24 μ.μ. +03

Η αϋπνία είναι ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρείται κυρίως σε ανθρώπους που κατοικούν στην πόλη. Η ένταση, το άγχος και το stress είναι ο κύριος λόγος για την εμφάνιση της. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Διατροφή, βότανα & ΓΟ.Π.Ν.

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:27:23 μ.μ. +03

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι μια πάθηση που οφείλεται στη χαλάρωση του κάτω οισοφαγικού σφιγκτήρα. Αυτό έχει ως συνέπεια την άνοδο στο στόμα όξινων υγρών από το στομάχι και αίσθημα καψίματος στο στέρνο. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Διατροφή, βότανα & δέρμα

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:25:48 μ.μ. +03

Μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα και την υγεία της επιδερμίδας μας ακολουθώντας μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Ουσίες που παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στη δόμηση των κυττάρων του δέρματος είναι οι βιταμίνες Α, C, Ε, το ασβέστιο, ο ψευδάργυρος και το σελήνιο Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Διατροφή, βότανα & κρυολόγημα

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:24:47 μ.μ. +03

Αυτή την εποχή του χρόνου παρουσιάζεται έξαρση κρυολογήματος στη χώρα μας. Υπάρχει η δυνατότητα μέσω της σωστής διατροφής να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού μας και να αποφύγουμε τις δυσάρεστες συνέπειες του κρυολογήματος. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Διατροφή, βότανα & αντιγήρανση

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:23:40 μ.μ. +03

Η προσπάθεια να κρατήσουμε ένα υγιές και νεανικό σώμα μπορεί να βοηθηθεί άμεσα μέσω μιας ισορροπημένης και σωστής διατροφής. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Διατροφή, βότανα & συγκέντρωση

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:22:46 μ.μ. +03

Όταν πλησιάζουν οι εξετάσεις πολλοί είναι οι μαθητές και φοιτητές που αναρωτιούνται πως θα μπορέσουν να αυξήσουν την απόδοση τους στο διάβασμα. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Διατροφή και αρτηριακή υπέρταση

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:21:47 μ.μ. +03

Ως υπέρταση χαρακτηρίζουμε την αύξηση της αρτηριακής πίεσης του ατόμου πάνω από τα φυσιολογικά όρια που είναι 12/8. Η εμφάνιση της έχει χρόνια μορφή και αν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να προκαλέσει καρδιαγγειακά και νεφρικά προβλήματα. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Διατροφή, πεπτικό έλκος & βότανα

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:20:38 μ.μ. +03

Ως πεπτικό έλκος καθορίζεται η ανάπτυξη ελκών στο βλεννογόνο του πεπτικού συστήματος σε σημεία που αυτός εκτίθεται στα πεπτικά υγρά και κυρίως το HCL και την πεψίνη. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Διατροφή, βότανα & εμμηνόπαυση

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:19:32 μ.μ. +03

Εμμηνόπαυση είναι η μόνιμη διακοπή της εμμήνου ρύσεως που εμφανίζεται όταν οι ωοθήκες εξαντλήσουν τα ωάριά τους και δεν εκκρίνουν πλέον τις ορμόνες που ενέχονται στον έμμηνο κύκλο (Οιστρογόνα-Προγεστερόνη). Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Διατροφή, βότανα & κολίτιδα

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:18:33 μ.μ. +03

Η ελκώδης κολίτιδα εμφανίζεται κυρίως σε άτομα ηλικίας 15-25 και 45-55 ετών. Η εμφάνιση της προέρχεται από διατροφικούς, λοιμογόνους και ψυχολογικούς (π.χ. άγχος) παράγοντες Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Διατροφή, βότανα & οστεοπόρωση

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:17:27 μ.μ. +03

Η οστεοπόρωση είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζεται όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια και η εμφάνιση της οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Παγκρεατίτιδα, διατροφή & βότανα

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:16:12 μ.μ. +03

Η παγκρεατίτιδα είναι μια πάθηση η οποία μπορεί να προκληθεί από κατάχρηση οινοπνεύματος καθώς και από χολολιθίαση. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Δυσκοιλιότητα,διατροφή & βότανα

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:15:09 μ.μ. +03

Η δυσκοιλιότητα και τα συμπτώματα που τη συνοδεύουν επηρεάζουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού του δυτικού κόσμου. Η δυσκοιλιότητα επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες και εμφανίζεται πιο συχνά στις γυναίκες. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής καθώς και η διατροφή συμβάλλουν στην εμφάνιση της δυσκοιλιότητας. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Διατροφή, χοληστερόλη & βότανα

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:14:03 μ.μ. +03

Ένα πρόβλημα που απασχολεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού ανά τον κόσμο είναι η εμφάνιση υψηλών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Διατροφή & βότανα για κυττ/δα

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:13:04 μ.μ. +03

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα το οποίο απασχολεί κυρίως το γυναικείο πληθυσμό. Ουσιαστικά πρόκειται για αποθήκευση νερού και λίπους στο εσωτερικό του λιποκυττάρου με αποτέλεσμα την διόγκωση του. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Σιδ/κή αναιμία, διατροφή & βότανα

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:11:54 μ.μ. +03

Η σιδηροπενική αναιμία αποτελεί ένα πρόβλημα της εποχής μας και είναι πιο συχνή στις γυναίκες. Μπορεί να εμφανιστεί για πολλούς λόγους αλλά οι κυριότεροι είναι απώλεια αίματος λόγω εμμήνου ρήσεως (μεγάλη αιμορραγία και για αρκετές μέρες), άλλου είδους απώλεια αίματος (π.χ. από το εντερικό σύστημα) και κακής διατροφής. Ο σίδηρος γενικά απορροφάται δύσκολα, έχει δηλαδή μικρή βιοδιαθεσιμότητα. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Διατροφή & σακχαρώδης διαβήτης

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:10:35 μ.μ. +03

Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 είναι μια ασθένεια που βρίσκεται σε έξαρση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Η καθιστική ζωή και η παχυσαρκία σε συνδυασμό με γενετικούς παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν στην εκδήλωση της νόσου. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Διατροφή & παιδική παχυσαρκία

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:09:25 μ.μ. +03

Ολοένα αυξάνονται τα κρούσματα παιδικής παχυσαρκίας στις χώρες του δυτικού κόσμου ως άμεση συνέπεια του σύγχρονου τρόπου διαβίωσης. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Διατροφή, βότανα και καρδ/κα

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:07:59 μ.μ. +03

Τα καρδιαγγειακά είναι από τους κύριους παράγοντες θνησιμότητας στις μέρες μας. Το κάπνισμα, η αυξημένη χοληστερόλη, η καθιστική ζωή, η παχυσαρκία και η υπέρταση αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Παχυσαρκία και βότανα

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:06:43 μ.μ. +03

Το φαινόμενο της παχυσαρκίας αναδύθηκε τα τελευταία χρόνια κυρίως στην Ευρώπη και την Αμερική ως φυσική συνέχεια της αυξημένης διαθεσιμότητας τροφής στις συγκεκριμένες περιοχές καθώς και του σύγχρονου τρόπου ζωής. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

Άθληση, διατροφή και βότανα

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 9:05:20 μ.μ. +03

Μπορούμε μέσω της διατροφής και των βοτάνων να αλλάξουμε εντυπωσιακά τις αθλητικές μας επιδώσεις; Η απάντηση είναι όχι. Read More
Posted By Σάκης Κουβάτσος

 

Καλαθι Αγορων

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Σύγκριση Προϊόντων

Δεν διαθέτετε προϊόντα για σύγκριση




Δημοσκοπηση

Η θεραπεία σας με βότανα σας βοήθησε?
 
 
 
 
 
 
Κατασκευή e-shop | i-magic Web Media Studio Κατασκευή e-shop i-magic
Copyright 2009 - All Rights Reserved
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος, απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή και χρήση
του υλικού μέρους ή ολόκληρου αυτού του δικτυακού τόπου χωρις την έγγραφη άδεια του εκδότη